Ruta 3

PART ALTA
L’ENTORN DE L’ERMITA

Partint del pas a nivell on es troba el monument del 1930 al Tenor Alonso, uns versos valencians del poeta Vicent Andrés Estellés ens inviten a pujar a l’ermita

Geografia

Durada: 45 min
Distància: 2 km
Dificultat: Bàsica

Accessos

Metro: Línia 1

Cotxe: CV-310 / A7 / CV 35

Bicicleta: Anell verd metropolità València. Tram Nord. Camí vell de Godella.

La Pujà

Cases, vil·les i xalets de la darreria del segle XIX i el primer terç del segle XX majoritàriament, pertanyents a famílies de la burgesia valenciana que pujaven a estiuejar a Godella escorten la pujada de l’Ermita. Ofereixen un panorama decoratiu ric i variat, amb els seus porxes modernistes enjardinats, reixes i motlures vegetals, teulades d’estil nòrdic com la de Villa Eugenia, estàtues coronant les façanes i altres capricis ornamentals.

L’ermita

L’ermita del Salvador, alçada pels anys 1720-1730 sobre un ermitori del 1428, presideix l’escena des de dalt d’una monumental escalinata. Es tracta d’un temple barroc de façana pretensiosa, però austera, decorada per una espadanya i un rellotge de sol. 

ESPAI Alfaro

Relativament prop d’ací, al polígon industrial, podem visitar l’Espai Alfaro, un lloc de confluència de distintes activitats artístiques, on es troben el Taller de l’escultor Andreu Alfaro (1929-2012), que alberga una mostra del seu llegat artísitic, i la Col·lecció Alfaro Hofmann, una extraordinària exposicició històrica d’electrodomèstics i objectes de disseny industrial.

Totes dues col·leccions estan situades en dos edificis projectats per l’arquitecte valencià Emili Giménez Julián.