La història en les parets

MUSEUS

SALES D’EXPOSICIONS

espai ALFARO

A l’Espai Alfaro hi trobem dues col·leccions: La Col·lecció Alfaro Hofmann i la Col·lecció Andreu Alfaro.

La Col·lecció Alfaro Hofmann és una entitat privada dedicada a la mostra i divulgació dels seus fons sobre la cultura de l’objecte quotidià. Compta amb més de 5.000 peces, en la seua majoria electrodomèstics, dels que podem veure uns 400 a la sala d’exposicions permanent, amb els que es fa un recorregut cronològic a la història de l’electrodomèstics durant tot el segle XX.

També disposa d’una biblioteca especialitzada i d’una sala d’exposicions temporals on es realitzen mostres al voltant de la temática del disseny.

La Col·lecció Andreu Alfaro que podem visitar al Taller Alfaro és una acurada selecció del llegat de l’escultor, que inclou obres de les etapes més significatives de la seua trajectòria professional. A més, es pot gaudir d’algunes de les escultures de gran format i urbanes que va realitzar al llarg de la seua carrera i que s’exhibeixen en el pati exterior del Taller.

Els espais creats per Alfaro en la part exterior del museu en els que combina les seues obres són onírics, pareixeria doncs que entrarem en un somni, en un quadre de Chirico.

C/ Escultor Andreu Alfaro, 13, GODELLA

963 16 03 60

Horari

Exposicions permanents: Dimarts i Dijous amb cita previa de 16:00 a 18:30h
Exposicions temporals: De Dilluns a Dijous de 11:00 a 14:00 y de 16:30 a 18:30
Tancament: Tanquen la segona quincena de Juliol, Agost, y festius

Un tomb virtual

CASA MUSEU PINAZO

Gràcies a aquesta decisió, es conserva gran part del llegat que Pinazo ens va deixar.

En aquesta Casa-Museu es pot gaudir de les obres d’Ignacio Pinazo Camarlench (1846-1916) i els seus fills, el pintor José Pinazo Martínez (1879-1933) i l’escultor Ignacio Pinazo Martínez (1883-1970).

 

Pinazo naix el 1849, d’origen humil, exerceix diversos oficis (argenter, barreter, tauleller), dels que va aprendre destresa i traça a l’hora d’utilitzar els materials.

En 1864 ingressa en l’escola de Belles Arts de San Carlos de València, sent alumne de José Fernández Olmos. Passa uns anys en Itàlia, amb els que aprén i desenvolupa el seu estil per passar d’un realisme, una pintura d’acadèmia, canònica i correcta cap a un impressionisme i naturalisme, amb una preeminència del color sobre la forma. Pinzellades lliures i denses que denoten un creixement personal d’un artista que va evolucionar el seu estil cap a formes més desenfadades.

A partir de la dècada dels 80 del s. XIX, torna a València i a l’escola de Belles Arts, però per a exercir com a professor. Elegeix Godella com a residència per a passar ací la resta dels seus dies. Pinazo va utilitzar Godella per inspirar-se i desenvolupar l’estil més personal i és on més va produir el gruix de les seues obres. Coneixem els paisatges de l’horta d’aleshores per ell, podem mirar Godella a través de les obres que va crear durant la seua llarga estada.

C/ Pintor Pinazo, 31. 46110 GODELLA

625 73 86 16

}

Horari

Visites en grup (previ avís) per la vesprada entre setmana i dissabte de matí.

Un tomb virtual

MUSEU ETNOLÒGIC

Ubicat a la torreta dels Boïl, torre barroca del segle XVIII.

Amb una bella decoració de paviments i sòcols de la ceràmica valenciana, concentra objectes i ferraments característics de la societat agrícola tradicional.

C/ Músic Francesc Caballer,2. GODELLA

p

Visita guiada previ avís

VILLA EUGENIA

Centre d’art polivalent. Contenidor de diferents mostres artístiques, xerrades, coferències, presentacions i actuacions musicals com el Festival de Jazz  “Godejazz”, amb una programació estable d’exposicions.

C/ Peset Aleixandre, 44, GODELLA

963 63 80 56

Horari:

Dimecres a dissabte de 17 a 20 h.
Dissabte i diumenge de 10 a 14 h.