Ruta 5

MASOS
EL SECÀ

Ruta per Campolivar antic, el camí dels Negres i el camí d’Ermita Nova, recorrent els masos del terme (Mas del Rellotger, Mas de Donday, Mas de Sant Maure) i les Pedreres, on s’extreia pedra calcària per a la construcció des de temps dels romans.

Geografia

Elevació: Plana
Distància: 9 km
Temps caminant: 2 h
Temps corrent: 1 h

Accessos

Metro: Línia 1

Cotxe: CV-310 / A7 / CV 35

Bicicleta: Anell verd metropolità València. Tram Nord. Camí vell de Godella.

MASOS

El mas constitueix no només una unitat arquitectònica pròpia, sinó també artística i una forma d’entendre la vida. A Godella podem trobar masos de distints tipus: senyorials, explotacions agrícoles, etc.

 

La majoria són d’origen contemporani (segles XIX i XX), dedicats a l’ús residencial i com a explotacions agràries de cultius de secà: Garrofera, Ametlers, Oliveres, Vinya.

LLOMA DELS CANTALS

La lloma dels cantals és una zona d’interés arqueològic arran de les troballes de restes materials associades al Tos Pelat, un assentament ibèric situat en La Canyada, entre Moncada i Bétera.

Pedreres

Les pedreres són dels paisatges més significatius del secà de Godella. Han estat utilitzades des de temps immemorials per les primeres civilitzacions per erigir els edificis de la societat valenciana. Alguns dels edificis més importants de la València medieval han sigut fets amb la pedra de les pedreres de Godella. Els primers indicis d’activitat humana s’han trobat en aquest emplaçament.