casa museu

pinazo

CASA MUSEU PINAZO

Gràcies a aquesta decisió, es conserva gran part del llegat que Pinazo ens va deixar.

En aquesta Casa-Museu es pot gaudir de les obres d’Ignacio Pinazo Camarlench (1846-1916) i els seus fills, el pintor José Pinazo Martínez (1879-1933) i l’escultor Ignacio Pinazo Martínez (1883-1970).

 

Pinazo naix el 1849, d’origen humil, exerceix diversos oficis (argenter, barreter, tauleller), dels que va aprendre destresa i traça a l’hora d’utilitzar els materials.

En 1864 ingressa en l’escola de Belles Arts de San Carlos de València, sent alumne de José Fernández Olmos. Passa uns anys en Itàlia, amb els que aprén i desenvolupa el seu estil per passar d’un realisme, una pintura d’acadèmia, canònica i correcta cap a un impressionisme i naturalisme, amb una preeminència del color sobre la forma. Pinzellades lliures i denses que denoten un creixement personal d’un artista que va evolucionar el seu estil cap a formes més desenfadades.

A partir de la dècada dels 80 del s. XIX, torna a València i a l’escola de Belles Arts, però per a exercir com a professor. Elegeix Godella com a residència per a passar ací la resta dels seus dies. Pinazo va utilitzar Godella per inspirar-se i desenvolupar l’estil més personal i és on més va produir el gruix de les seues obres. Coneixem els paisatges de l’horta d’aleshores per ell, podem mirar Godella a través de les obres que va crear durant la seua llarga estada.

C/ Pintor Pinazo, 31. 46110 GODELLA

625 73 86 16

}

Horari

Visites en grup (previ avís) per la vesprada entre setmana i dissabte de matí.

Un tomb virtual